Plaattaart met pompoen
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het quichedeeg uit de koelkast zodat het iets op kamertemperatuur komt.
-
Pel en snipper de rode ui. Ris de blaadjes van de tijm.
-
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
-
Rol het deeg uit. Prik gaatjes in het midden van het deeg. Strijk de crème fraîche over het deeg. Laat daarbij 4 cm aan de randen vrij.
-
Verdeel de pompoenblokjes over de crème fraîche. Vouw de randen van het deeg naar binnen toe en bestrijk met 1 el olijfolie.
-
Verkruimel de geitenkaas over de plaattaart. Bak de plaataart 20-25 minuten in de oven totdat het deeg gaar en goudbruin is. Serveer met een salade.
Salade
-
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Snijd de vijgen in 6 parten.
-
Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Voeg de slamelange, vijgen, amandelen en geitenkaas toe. Hussel goed door voor het serveren.
1 reactie