Saus
- Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit 3 el olijfolie en fruit hierin 2 minuten de ui en de knoflook.
- Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 25 minuten koken zonder deksel. Druk de tomaten stuk met een houten lepel. Roer regelmatig.
- Staafmixer de saus tot hij glad is.
- Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Deeg
- Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Meng het lauwe water met de suiker, 3 el olijfolie en de gist tot het is opgelost.
- Giet het watermengsel in de kom en kneed met je handen de bloem door het water. Kneed tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee ballen.
- Laat het deeg circa 60 minuten rijzen twee kommen, afgedekt met een vochtige doek.
Toppings
- Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet.
- Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Pureer de bonen met 3 el olijfolie, komijn en za’atar in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
- Snijd de rode ui in smalle partjes.
- Pluk de makreel met je vingers in stukjes.
Afmaken
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit met de deegroller, in een rechthoekige of vierkante lap ter grootte van de bakplaat (ca 30 x 30 cm).
- Bedek de bakplaten met bakpapier en leg hierop het deeg.
- Verdeel de saus over het deeg. Laat 1 cm van de rand vrij.
- Verdeel de mozzarella over 1 bakplaat en de geitenkaas over de andere.
- Verdeel over de bakplaat met de mozzarella de bonenpuree en het spek.
- Verdeel over de bakplaat met de geitenkaas de partjes rode ui en de makreel.
- Bak de pizza’s in circa 25 minuten bruin en gaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats.
- Bestrooi de pizza met makreel met de bladpeterselie en de pizza met bonenpuree en spek met de bieslook.
Meld je aan en praat mee