De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plaatpizza met makreel en rode ui en plaatpizza met bonenpasta en spek

75 MIN

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Saus

  • Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
  • Verhit 3 el olijfolie en fruit hierin 2 minuten de ui en de knoflook.
  • Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 25 minuten koken zonder deksel. Druk de tomaten stuk met een houten lepel. Roer regelmatig.
  • Staafmixer de saus tot hij glad is.
  • Voeg de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

Deeg

  • Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Meng het lauwe water met de suiker, 3 el olijfolie en de gist tot het is opgelost.
  • Giet het watermengsel in de kom en kneed met je handen de bloem door het water. Kneed tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in twee ballen.
  • Laat het deeg circa 60 minuten rijzen twee kommen, afgedekt met een vochtige doek.

Toppings

  • Snijd de mozzarella in blokjes en laat uitlekken in een vergiet.
  • Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Pureer de bonen met 3 el olijfolie, komijn en za’atar in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met zout.
  • Snijd de rode ui in smalle partjes.
  • Pluk de makreel met je vingers in stukjes.

Afmaken

  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit met de deegroller, in een rechthoekige of vierkante lap ter grootte van de bakplaat (ca 30 x 30 cm).
  • Bedek de bakplaten met bakpapier en leg hierop het deeg.
  • Verdeel de saus over het deeg. Laat 1 cm van de rand vrij.
  • Verdeel de mozzarella over 1 bakplaat en de geitenkaas over de andere.
  • Verdeel over de bakplaat met de mozzarella de bonenpuree en het spek.
  • Verdeel over de bakplaat met de geitenkaas de partjes rode ui en de makreel.
  • Bak de pizza’s in circa 25 minuten bruin en gaar in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats.
  • Bestrooi de pizza met makreel met de bladpeterselie en de pizza met bonenpuree en spek met de bieslook.

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker