Bereiding
Verwarm de oven voor op 250 graden.
1. Verwijder het vel van de worst en snijd in kleine plakjes van ongeveer 1 centimeter breed.
2. Was de mosselen en verwijder de ‘baard’ van de mossel.
3. Pureer de gepelde tomaten grof.
4. Droog de mosselen af zodat ze niet te veel vocht op de pizza afgeven.
5. Rol het deeg uit tot je er bijna doorheen kunt kijken.
6. Sprenkel wat olijfolie over de bakplaat en leg het deeg er overheen. Snijd de randen bij zodat hij precies op de bakplaat past.
7. Smeer een dunne laag tomatensaus uit over de bodem. Houd 1 grote schep tomatensaus apart.
8. Verspreid de mosselen, de saucijzen en de mozzarella over de pizza. Besprenkel met wat chilivlokken.
9. Bak de pizza in ongeveer 20 minuten tot hij goudbruin is en de mosselen zich geopend hebben.
10. Serveer de pizza met een klein scheutje olijfolie en een paar blaadjes basilicum.
Antipasti
11. Snijd de courgette en aubergine in gelijke delen klein en bak dit vervolgens in de olijfolie. Voeg een teentje geplette knoflook toe.
12. Schep een flinke lepel tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout.
13. Serveer met verse, gescheurde basilicum. Maak desgewenst af met een klein scheutje sushi-azijn.
14. Snijd de bleekselderij en de munt in dunne reepjes. Verdeel over een bord.
15. Schenk er wat olijfolie extra vierge, honing en azijn overheen en maak desgewenst af met wat anijszaad.
Wil je eigen pizzadeeg maken?
1. Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in 1/2 deciliter water. Roer het mengsel glad.
2. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
3. Meng het pizzadeeg met de hand of machinaal tot een samenhangende massa tot die van de wand van de kom loskomt. Laat een uur in de koelkast staan om te laten rijzen.
0 reacties