De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pizza met oesterzwammen, ham en rucola

90 min kooktijd
Pizza met oesterzwammen, ham en rucola

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pizzadeeg
Meng in een kom de bloem met het gist en het zout. Voeg het water en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg circa 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Vorm er een bal van en laat deze in de kom, afgedekt met folie, circa 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op hetelucht 240 °C.

Beleg
Rasp de kaas. Pel de ui en snijd hem in ringen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de uiringen, oesterzwammen en de kaas over het deeg en bak de pizza in 15-18 minuten gaar. Halveer de tomaatjes. Beleg de gebakken pizza met blaadjes rucola, plakjes rauwe ham en tomaatjes. Besprenkel met de balsamicocrème en breng op smaak met zwarte peper.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker