Pizzadeeg
Meng in een kom de bloem met het gist en het zout. Voeg het water en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg circa 10 minuten tot het soepel en elastisch is. Vorm er een bal van en laat deze in de kom, afgedekt met folie, circa 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de oven voor op hetelucht 240 °C.
Beleg
Rasp de kaas. Pel de ui en snijd hem in ringen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de uiringen, oesterzwammen en de kaas over het deeg en bak de pizza in 15-18 minuten gaar. Halveer de tomaatjes. Beleg de gebakken pizza met blaadjes rucola, plakjes rauwe ham en tomaatjes. Besprenkel met de balsamicocrème en breng op smaak met zwarte peper.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties