De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pizza met mortadella en burrata

Dit recept voor pizza met mortadella en burrata is een Italiaanse klassieker. Luchtige bodem, romige burrata en mortadella maken dit een favoriet. Het ideale recept om thuis pizza te maken. 

35 min. voorbereidingstijd
13 min. oventijd
300 min. wachttijd
Direct naar recept
Pizza met mortadella en burrata

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Niet zo'n fan van mortadella? Vervang dan eens de mortadella door dunne plakjes prosciutto en garneer met verse vijgen."

Bereidingswijze

Starter voor pizzadeeg (poolish)

  1. Meng bloem, water en gist in een kom en dek af. Laat 1 uur rusten op het aanrecht om de gist te activeren. 

  2. Meng goed door. Zet het 16 uur in de koelkast voor gebruik. 

Pizzadeeg

  1. Meng het starterdeeg met bloem en water tot een deeg. 

  2. Kneed het deeg 10 minuten door en voeg halverwege het zout toe.

  3. Rol het deeg tot een grote bol en dek af. Laat het deeg een uur rijzen. 

  4. Verdeel het pizzadeeg in 5 gelijke delen en rol tot bollen. Dek af en laat 5 uur rijzen. 

  5. Duw de bollen voorzichtig plat maar houd een dikke rand van het deeg over. Ga verder met de toppings 

     

Mortadella en burrata

  1. Verwarm de (pizza)oven voor op 350 °C. 

  2. Smeer de ricotta in een dunne laag op het pizzadeeg en bestrooi met de mozzarella. 

  3. Bak de pizza voor 4-6 minuten.

     

    Dan kan je jouw oven voorverwarmen op 220 °C. Dan moet de pizza voor 12-15 minuten in de oven. Het beste is om de bakplaat ook voor te verwarmen. Zo krijg je die lekkere krokante bodem. 

  4. Haal de pizza uit de oven en verdeel de plakjes mortadella 

  5. Leg op iedere pizza een bol burrata. Garneer met de pistachepesto en een beetje rucola. 

Pistachepesto

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en draai fijn tot een pistachepesto. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.