Starter voor pizzadeeg (poolish)
-
Meng bloem, water en gist in een kom en dek af. Laat 1 uur rusten op het aanrecht om de gist te activeren.
-
Meng goed door. Zet het 16 uur in de koelkast voor gebruik.
Pizzadeeg
-
Meng het starterdeeg met bloem en water tot een deeg.
-
Kneed het deeg 10 minuten door en voeg halverwege het zout toe.
-
Rol het deeg tot een grote bol en dek af. Laat het deeg een uur rijzen.
-
Verdeel het pizzadeeg in 5 gelijke delen en rol tot bollen. Dek af en laat 5 uur rijzen.
-
Duw de bollen voorzichtig plat maar houd een dikke rand van het deeg over. Ga verder met de toppings.
Mortadella en burrata
-
Verwarm de (pizza)oven voor op 350 °C.
-
Smeer de ricotta in een dunne laag op het pizzadeeg en bestrooi met de mozzarella.
-
Bak de pizza voor 4-6 minuten.
-
Haal de pizza uit de oven en verdeel de plakjes mortadella.
-
Leg op iedere pizza een bol burrata. Garneer met de pistachepesto en een beetje rucola.
Pistachepesto
-
Doe alle ingrediënten in een blender en draai fijn tot een pistachepesto.
0 reacties