Pittige rundvleesreepjes met pommes-prak en gegrilde avocado

3
Gemiddeld
Pittige rundvleesreepjes met pommes-prak en gegrilde avocado

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelprak
Kook de aardappels in de schil in circa 30 minuten gaar. Plet de aardappels met een pan, maar zorg dat de aardappels niet uit elkaar vallen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de geplette aardappels om en om op laag vuur in circa 6 minuten krokant.

Gegrilde avocado
Verwarm de grillpan voor. Maak de avocado schoon en snijd in repen. Gril de avocado maximaal 1 minuut per kant. Besprenkel met olijfolie.

Pittige runderreepjes
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in chinoise. Blancheer de snijbonen circa 3 minuten en laat ze circa 1 minuut afkoelen in ijswater. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Vijzel voor de boemboe de ketoembar. Snijd de ui, knoflook, rode peper fijn. Snijd het rundvlees in reepjes. Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de boemboe en de suiker. Voeg de runderreepjes toe en bak circa 3 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak circa 1 minuut tot de snijbonen warm zijn.

Serveer de runderreepjes met de aardappel en gegrilde avocado.

Ingredienten

4
Personen

Aardappelprak

  • 4 grote vastkokende aardappels

Gegrilde avocado

  • 2 avocado's
  • olijfolie

Pittige runderreepjes

  • 400 g snijbonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el bruine suiker
  • sojaolie
  • 400 g kogelbiefstuk

Extra nodig

  • ijswater
  • grillpan
Pittige rundvleesreepjes met pommes-prak en gegrilde avocado
Geef je waardering
3