De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige rundvleesreepjes met pommes-prak en gegrilde avocado

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van pittige rundvleesreepjes en gegrilde avocado!

30 min kooktijd
Pittige rundvleesreepjes met pommes-prak en gegrilde avocado

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Aardappelprak
Kook de aardappels in de schil in circa 30 minuten gaar. Plet de aardappels met een pan, maar zorg dat de aardappels niet uit elkaar vallen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de geplette aardappels om en om op laag vuur in circa 6 minuten krokant.

Gegrilde avocado
Verwarm de grillpan voor. Maak de avocado schoon en snijd in repen. Gril de avocado maximaal 1 minuut per kant. Besprenkel met olijfolie.

Pittige runderreepjes
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in chinoise. Blancheer de snijbonen circa 3 minuten en laat ze circa 1 minuut afkoelen in ijswater. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Vijzel voor de boemboe de ketoembar. Snijd de ui, knoflook, rode peper fijn. Snijd het rundvlees in reepjes. Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de boemboe en de suiker. Voeg de runderreepjes toe en bak circa 3 minuten. Voeg de snijbonen toe en bak circa 1 minuut tot de snijbonen warm zijn.

Serveer de runderreepjes met de aardappel en gegrilde avocado.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker