Pittige Roerbakschotel

5
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Verhit een scheut olie in een wok en rul het gehakt. Haal het gehakt uit de wok en maak de wok schoon. Maak de sperziebonen schoon. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de prei, was de Snijd de prei in halve ringen en halveer de kerstomaten. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in halve ringen. Verhit een scheut olie olie in de wok en bak de bonen, paprika, prei, kerstomaten, kidneybeans, peper en citroengras 5 minuten. Blus af met de kokosmelk en laat dit tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout. Serveer de roerbakschotel met de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Pittige Roerbakschotel

  • 4 kopjes rijst
  • arachideolie
  • 300 g gehakt
  • 150 g sperziebonen
  • 1 paprika
  • 1 prei
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 1 blikje kidneybeans
  • 200 ml kokosmelk
  • zout
Geef je waardering
5