Salsa
- Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Pluk en snijd de koriander en peterselie fijn.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng voor de salsa de tomaten, rode peper, bosui, knoflook, koriander en de peterselie in een kom. Halveer de limoen en pers het sap boven de kom. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 10 minuten staan.
Salade
- Meng de veldsla met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, een beetje zout en versgemalen peper.
Merguezdogs
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de pistoletjes aan de bovenkant over de lengte in. Leg de worstjes in de inkeping.
- Lepel de salsa over de worstjes.
Serveren
- Verdeel de salade en de merguezdogs over borden. Serveer de rest van de salsa bij de broodjes.
0 reacties