De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige merguezdogs met salsa

30 min (voor)bereidingstijd
Pittige merguezdogs met salsa

Een recept van

Bereidingswijze

Salsa

  • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • Pluk en snijd de koriander en peterselie fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng voor de salsa de tomaten, rode peper, bosui, knoflook, koriander en de peterselie in een kom. Halveer de limoen en pers het sap boven de kom. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 10 minuten staan.

Salade

  • Meng de veldsla met de olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, een beetje zout en versgemalen peper.

Merguezdogs

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de pistoletjes aan de bovenkant over de lengte in. Leg de worstjes in de inkeping.
  • Lepel de salsa over de worstjes.

Serveren

  • Verdeel de salade en de merguezdogs over borden. Serveer de rest van de salsa bij de broodjes.


Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker