De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige makreel (pepesan)

Een gerecht van heerlijk gekruide makreel geroosterd in de oven of grillpan.

30 MIN
Pittige makreel (pepesan)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 ºC of verwarm de grillpan voor. Maak de makrelen schoon, snijd ze in moten en verwijder de graat. Wrijf de makrelen in met de kokosmelk en bestrooi ze met zout. Verhit in een diepe koekenpan een laagje olie en bak de makrelen goudbruin maar niet gaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd de pepers in ringen. Maal de uien, knoflook, pepers en de kimirinoten tot een fijne pasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de pasta. Voeg het citroenblad en het sap van de citroen toe. Verdeel de makrelen over bananenbladeren of aluminiumfolie en wrijf ze in met de pepermassa. Vouw ze dicht tot pakketjes en rooster ze in de oven of op de grillpan gaar.

Serveer de makreel met rijst en groente.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker