Pittige makreel (pepesan)

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 150 ºC of verwarm de grillpan voor. Maak de makrelen schoon, snijd ze in moten en verwijder de graat. Wrijf de makrelen in met de kokosmelk en bestrooi ze met zout. Verhit in een diepe koekenpan een laagje olie en bak de makrelen goudbruin maar niet gaar en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Pel en snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd de pepers in ringen. Maal de uien, knoflook, pepers en de kimirinoten tot een fijne pasta. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de pasta. Voeg het citroenblad en het sap van de citroen toe. Verdeel de makrelen over bananenbladeren of aluminiumfolie en wrijf ze in met de pepermassa. Vouw ze dicht tot pakketjes en rooster ze in de oven of op de grillpan gaar.

Serveer de makreel met rijst en groente.

Ingredienten

4
Personen

Pittige makreel (pepesan)

  • 2 grote makrelen
  • 100 ml kokosmelk
  • zout
  • zonnebloemolie
  • 4 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 6 rode pepers
  • 4 kemirinoten
  • 3 Indische citroenblaadjes (djeruk purut)
  • 0.5 citroen
Geef je waardering
14