- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in parten. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout. Bak in de oven in circa 20 minuten krokant en bruin.
- Pel en hak de knoflook fijn. Rasp de schil van sinaasappel. (bewaar de sinaasappel).
- Meng in een kom de kippendijen, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflook, cayennepeper, rasp van de sinaasappel, olijfolie en een beetje zout.
- Verhit een scheutje olie in een (braad)pan en pak de kippendijen om en om in circa 5 minuten goudbruin.
- Leg de kip circa de laatste 12 minuten bij de aardappels op de bakplaat.
Groene kool
- Verwarm de boter, het sap van de sinaasappel en de bouillon in een pan.
- Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren van de kool. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de kool in grove repen. Stoof de kool in de bouillon in circa 8 minuten gaar.
Honing-yoghurtsaus
- Meng in een kom de yoghurt en de honing door elkaar.
Serveren
- Verdeel de kool over borden. Serveer de kip, zoete aardappels en de saus erbij.
0 reacties