Pittige garnalen met gestoofde komkommer

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Ontdooi de garnalen.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Gestoofde komkommer

  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in plakken.
  • Schil en snijd de koolrabi in repen. Snijd de shiitakes in plakken.
  • Maak de radijsjes schoon en halveer ze.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de shiitakes en de paprika toe en bak circa 2 minuten mee op hoog vuur.
  • Voeg de komkommer, koolrabi en radijs toe. Stoof, met deksel op de pan, circa 10 minuten op laag vuur.
  • Snijd de koriander fijn. Roer de koriander er voor het serveren door en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Garnalen

  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen.
  • Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de rode peper en de garnalen tot de garnalen roze kleuren.
  • Halveer de limoen en knijp er het sap uit boven de wok. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Pittige garnalen met gestoofde komkommer

  • 400 g tijgergarnalen (diepvries)
  • 300 g volkorenrijst
  • 2 komkommers
  • 1 koolrabi
  • 250 g shiltakes
  • 1 bosje radijs
  • 2 oranje paprika
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes koriander
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
Geef je waardering
4