Pittige biefstukpuntjes met Chinese rauwkostsalade

20
Makkelijk
Pittige biefstukpuntjes met Chinese rauwkostsalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pittige biefstukpuntjes

Snijd de biefstuk in grove blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de biefstuk, knoflook, sambal oelek en een scheutje olie. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat circa 10 minuten marineren. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de biefstukpuntjes rondom goudbruin en gaar in circa 5 minuten.

Chinese rauwkostsalade

Verwarm een pan en rooster de sesamzaadjes circa 3 minuten. Meng in een grote kom de witte wijnazijn en de honing. Schenk onder voortdurend roeren met een garde de arachideolie erbij en roer tot een gladde dressing. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de Chinese kool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de Chinese kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijsjes in vieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer de Chinese kool, sesamzaadjes, radijsjes en de bosuitjes door de dressing.

Serveren

Verdeel de noedels, Chinese rauwkostsalade en de pittige biefstukpuntjes over borden. 

    Ingredienten

    4
    Personen

    Pittige biefstukpuntjes

    • 300 g noedels
    • 400 g biefstuk
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 el sambal oelek
    • arachideolie

    Chinese rauwkostsalade

    • 2 el sesamzaadjes
    • 25 ml witte wijnazijn
    • 1 el honing
    • 75 ml arachideolie
    • 75 ml yoghurt
    • 1 Chinese kool
    • 1 bosje radijs
    • 1 bosui

    Extra nodig:

    • wok
    • aluminiumfolie
    Pittige biefstukpuntjes met Chinese rauwkostsalade
    Geef je waardering
    20