Pittige andijviestamppot

44
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.

Andijvie

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
  • Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar.
  • Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Geitenkaasballetjes

  • Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
  • Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.

Serveren

  • Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.

Ingredienten

4
Personen

Pittige andijviestamppot

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 500 g andijvie
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 75 g cashewnoten

Extra nodig:

  • pureestamper
Geef je waardering
44