- Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - Ontdooi het filodeeg en de doperwten.
 - Breng een pan met water en zout aan de kook.
 
Vulling
- Snijd de prei in de lengte in vieren en spoel de prei schoon. Snijd de prei in reepjes.
 - Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
 - Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
 - Verwarm olie in een koekenpan en stoof de prei en paprika in circa 5 minuten beetgaar. Voeg de rode peper toe.
 - Schil en snijd de aardappels in blokjes.
 - Los de currypasta op in de pan kokend water. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en stoom ze droog.
 - Prak de aardappels fijn en roer de groente erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
 
Ovenschotel
- Vet een ovenschaal in met olie.
 - Schep de vulling in de ovenschaal en meng er 1 ei door.
 - Leg de plakken filodeeg erop.
 - Kluts het andere ei, bestrijk de bovenkant van het filodeeg ermee en bestooi met sesamzaad.
 - Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
 
Sla en relish
- Snijd de tomaten in blokjes.
 - Pel en snipper de ui.
 - Snijd de komkommer in blokjes.
 - Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Halveer de limoenen.
 - Meng de tomaten met ui, komkommer, munt, een scheutje olijfolie, het sap van 2 limoenen, honing, zout en peper.
 - Snijd de sla in stukken en verdeel met de relish over borden.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties