Pittige aardappelschotel en frisse tomaten relish

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Ontdooi het filodeeg en de doperwten.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook.

Vulling

  • Snijd de prei in de lengte in vieren en spoel de prei schoon. Snijd de prei in reepjes.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verwarm olie in een koekenpan en stoof de prei en paprika in circa 5 minuten beetgaar. Voeg de rode peper toe.
  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Los de currypasta op in de pan kokend water. Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en stoom ze droog.
  • Prak de aardappels fijn en roer de groente erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Ovenschotel

  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Schep de vulling in de ovenschaal en meng er 1 ei door.
  • Leg de plakken filodeeg erop.
  • Kluts het andere ei, bestrijk de bovenkant van het filodeeg ermee en bestooi met sesamzaad.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Sla en relish

  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Pluk en snijd de blaadjes munt fijn. Halveer de limoenen.
  • Meng de tomaten met ui, komkommer, munt, een scheutje olijfolie, het sap van 2 limoenen, honing, zout en peper.
  • Snijd de sla in stukken en verdeel met de relish over borden.

Ingredienten

4
Personen

Ovenschotel

  • 1 pakje filodeeg
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • zout
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 600 g aardappels
  • 1 tl currypasta
  • versgemalen peper
  • 2 eieren
  • 2 el sesamzaad

Sla en relish

  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 2 takjes munt
  • olijfolie extra vierge
  • 2 limoenen
  • 1 el honing
  • 1 Romeinse sla
Geef je waardering
0