Pistachebiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Maal de pistachepitten met de helft van de suiker fijn. Meng de pistachepitten met het ei en roer goed door. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot een stevig schuim. Spatel de boter, de bloem en de matchathee door het beslag. Strijk het beslag circa 3 millimeter uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pistachebiscuit in circa 8 minuten gaar.
Pistache-botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de pistacheolie en de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom door de opgeklopte boter.
Pistachechocolade
Smelt de chocolade au bain-marie en meng met de pistacheolie. Snijd het pistachebiscuit in plakken van 10x20cm. Besmeer dun met een laagje pistache-botercrème en vervolgens met een laag pistachechocolade. Bouw zo de pistache javanaise op en eindig met een plak biscuit. Laat de staaf opstijven in de koelkast en snijd in de dunne pakken van 1 cm dik. Bestrijk met een dun laagje abrikozenjam. Garneer met een pistachenootje op elk plakje, zet deze vast met een beetje pistachechocolade.
Meld je aan en praat mee