Pisca Kora met kokosrijst uit Venezuela (Roodbaars)

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Kokosrijst
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af. Roer de kokosmelk door de rijst en breng op smaak met een beetje zout.

Roodbaars
Snijd de bosui in dunne ringen en besprenkel ruim met sap van een limoen. Voeg een eetlepel olie toe en naar smaak een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles door elkaar. Neem de roodbaars en snijd 3 diagonale inkepingen aan beide kanten van de filets. Breng de buikholtes op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en het sap van een limoen. Vul alle inkepingen met de bosui. Breng de buitenkant van de vis op smaak met het sap van een limoen. Verwarm de olie in een pan (tot maximaal 180 ºC). Bak de vissen circa 5 minuten per kant. Draai ze geregeld om. Schep de vis voorzichtig uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveren
Pel en snijd de ui in dunne ringen. Halveer de tomaatjes. Pluk de sla en verdeel over de borden. Leg de vis op de sla en garneer met tomaatjes en rode ui. Serveer de rijst in een kommetje ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Pisca Kora met kokosrijst uit Venezuela (Roodbaars)

  • 400 g Surinaamse rijst
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 bossen bosui
  • 5 limoenen
  • 1 l zonnebloemolie
  • 2 kleine roodbaarzen
  • 2 rode uien
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 kropjes little gem

Extra nodig

  • hoge pan
  • draadspaan
  • keukenthermometer
Geef je waardering
2