Pikante groente in Turks brood

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 220 ˚C.

Geroosterde paprika’s

Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster circa 10 minuten in de oven. Pel de geroosterde paprika’s. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen van 3 centimeter breed.

Pikante groente in Turks brood

Snijd de aubergine en courgettes in gelijke blokjes. Verhit olie in een pan en bak de aubergine en courgettes circa 4 minuten. Pel en snipper de rode uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, knoflook, gemberpoeder en chilivlokken toe aan de pan met groente en laat met de deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Pluk en hak de peterselie en munt. Voeg de kruiden, het sap van de citroen, de tomatenblokjes en de paprika’s toe aan de pan en laat circa 2 minuten koken. Snijd de bovenkant van het Turks brood. Haal het zachte brood uit de onderkant, zodat je alleen nog maar de buitenkant overhoud. Bak de onderkant van het Turks brood in de oven in circa 2 minuten krokant. Snijd de fetakaas in blokjes. Schep het groentemengsel in het brood, strooi de fetakaas erover en leg de bovenkant weer op het brood. 

Ingredienten

4
Personen

Pikante groenten in Turks brood

  • 2 rode paprika’s
  • 2 groene paprika's
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje munt
  • 1 citroen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 Turks brood
  • 200 g fetakaas
Geef je waardering
14