Petti di pollo inpannati (gepaneerde kip) & fagioli verdi (haricots verts)

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Petti di pollo inpannati
Ris de rozemarijn en pluk de peterselie. Hak de rozemarijn en de peterselie fijn. Maak de marinade van het sap van de citroen, de helft van de kruiden, een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de kipfilets circa 30 minuten in de marinade. Verhit olie in een pan en bak de kipfilets circa 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Smeer beide kanten van de kipfilets in met mosterd en bedek ze met paneermeel. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilets in circa 10 minuten krokant. Breng op smaak met de overgebleven kruiden en peper.

Fagioli verdi
Breng een pan met water en zout aan de kook, blancheer de haricots verts en giet ze af. Pel en hak de knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de haricots verts toe en bak kort mee. Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en wijn toe aan de haricots verts en rasp er nootmuskaat over. Breng op smaak met peper en stoof de haricots verts met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Petti di pollo inpannati

  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 4 dunne kipfilets
  • 3 el fijne mosterd
  • 100 g paneermeel
  • 50 g boter

Fagioli verdi

  • 500 g haricots verts
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 20 ml droge witte wijn
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
2