De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

petti di pollo inpannati (gepaneerde kip) & fagioli verdi (haricots verts)

30 MIN
Petti di pollo inpannati (gepaneerde kip) & fagioli verdi (haricots verts)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Petti di pollo inpannati
Ris de rozemarijn en pluk de peterselie. Hak de rozemarijn en de peterselie fijn. Maak de marinade van het sap van de citroen, de helft van de kruiden, een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de kipfilets circa 30 minuten in de marinade. Verhit olie in een pan en bak de kipfilets circa 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Smeer beide kanten van de kipfilets in met mosterd en bedek ze met paneermeel. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kipfilets in circa 10 minuten krokant. Breng op smaak met de overgebleven kruiden en peper.

Fagioli verdi
Breng een pan met water en zout aan de kook, blancheer de haricots verts en giet ze af. Pel en hak de knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de haricots verts toe en bak kort mee. Hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie en wijn toe aan de haricots verts en rasp er nootmuskaat over. Breng op smaak met peper en stoof de haricots verts met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker