Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Perziksterren

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 10 halve perziken uit blik
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • 50 g suiker
  • 2 el abrikozenjam
  • water

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het bladerdeeg in de hoeken 4 cm diagonaal in. Vouw vier van de acht punten naar binnen en laat om en om een punt vrij. Leg in het midden een perzik, zodat de punten vastliggen. Leg de sterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de eidooier met de room, bestrijk het deeg ermee en bestrooi met de suiker. Bak de perziksterren in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de perziksterren.

Geef je waardering

26
Perziksterren