De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peren-vanilletaart met tonkabonensaus

45 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Peren-vanilletaart met tonkabonensaus

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Peren-vanilletaart
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Klop de boter met de suiker in een kom tot de boter luchtig is. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg, de rasp van een citroen en het ei door de luchtige boter. Schenk de room erbij en meng tot een egale massa. Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een glad beslag. Voeg als laatste een snufje zout toe. Vet een springvorm in. Giet het beslag in de springvorm en strijk het beslag glad.

Vulling
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in schijfjes van circa 4 millimeter dik en leg ze dakpansgewijs in een cirkel op het beslag. Smelt de boter in een pannetje en bestrijk hier de peren mee. Strooi de rietsuiker erover. Bak de taart in de oven in circa 45 minuten gaar en de peren goudbruin.

Tonkabonensaus
Verwarm de melk met de room. Kneus de tonkabonen en voeg toe aan het mengsel.
Laat circa 5 minuten trekken en verwijder de tonkabonen. Klop de eidooiers, het ei en de suiker los en voeg langzaam de warme melk met room toe. Giet terug in de steelpan en verwarm al roerende op laag vuur.

Serveren
Serveer de taart met de lauwwarme tonkabonensaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker