Peren-chocoladecrumble

7
Makkelijk

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de resterende suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Vet de taartvorm in en schenk de banketbakkersroom over de bodem van het bakblik.

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de suiker glad. Voeg de eieren een voor een toe. Meng de bloem met het cacaopoeder en zeef vervolgens door het botermengsel. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Vul het bakblik met het beslag en bak de cake in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in blokjes. Verdeel de blokjes cake over de banketbakkersroom.

Vulling
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in stukken. Verdeel de peren over de cake. 

Crumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, suiker, bloem en het amandelschaafsel met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over het bakblik en bak de peren-chocoladecrumble in circa 35 minuten goudbruin en gaar. 

Ingredienten

1
Porties

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem

Chocoladecake

  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 130 g bloem
  • 30 g cacaopoeder

Vulling

  • 3 handperen

Crumble

  • 180 g koude roomboter
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 150 g amandelschaafsel

Extra nodig

  • stenen taartvorm
  • boter om in te vetten
  • bakblik van 21 x 21 cm
  • bakpapier
Geef je waardering
7