De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Peren-chocoladecrumble

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Peren-chocoladecrumble

Bereidingswijze

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk, vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de resterende suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Vet de taartvorm in en schenk de banketbakkersroom over de bodem van het bakblik.

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de boter met de suiker glad. Voeg de eieren een voor een toe. Meng de bloem met het cacaopoeder en zeef vervolgens door het botermengsel. Vet het bakblik in en bekleed met bakpapier. Vul het bakblik met het beslag en bak de cake in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd in blokjes. Verdeel de blokjes cake over de banketbakkersroom.

Vulling
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in stukken. Verdeel de peren over de cake. 

Crumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de boter, suiker, bloem en het amandelschaafsel met elkaar en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over het bakblik en bak de peren-chocoladecrumble in circa 35 minuten goudbruin en gaar. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.