- Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Breng in een pannetje de room met de knoflook en de saffraan aan de kook. Laat op laag vuur circa 5 minuten inkoken.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie bijna geslonken maar wel nog knapperig is.
- Snijd de courgette in reepjes en roer met de saffraanroom door de spinazie.
- Giet de penne af en roer door het spinaziemengsel.
- Voeg de fruits de mer toe en laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met een beetjes zout en peper.
Olijvenvinaigrette
- Snijd de olijven in ringetjes en hak de kappertjes fijn.
- Meng de olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vergine met elkaar.
Serveren
Verdeel de pasta over borden en schep de olijvenvinaigrette eroverheen.
0 reacties