Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Penne met spinazie en fruits de mer

  • 300 g volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 0.05 g saffraan
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g verse spinazie
  • 1 courgette
  • 150 g fruits de mer

Olijvenvinaigrette

  • 50 g zwarte pitloze olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten
  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Breng in een pannetje de room met de knoflook en de saffraan aan de kook. Laat op laag vuur circa 5 minuten inkoken.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie bijna geslonken maar wel nog knapperig is.
  • Snijd de courgette in reepjes en roer met de saffraanroom door de spinazie.
  • Giet de penne af en roer door het spinaziemengsel.
  • Voeg de fruits de mer toe en laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met een beetjes zout en peper.

Olijvenvinaigrette

  • Snijd de olijven in ringetjes en hak de kappertjes fijn.
  • Meng de olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vergine met elkaar.

Serveren

Verdeel de pasta over borden en schep de olijvenvinaigrette eroverheen.

Geef je waardering

27
Penne met spinazie en fruits de mer