Penne met spinazie en fruits de mer

11
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Breng in een pannetje de room met de knoflook en de saffraan aan de kook. Laat op laag vuur circa 5 minuten inkoken.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de cherrytomaatjes circa 3 minuten. Voeg de spinazie toe en bak mee tot de spinazie bijna geslonken maar wel nog knapperig is.
  • Snijd de courgette in reepjes en roer met de saffraanroom door de spinazie.
  • Giet de penne af en roer door het spinaziemengsel.
  • Voeg de fruits de mer toe en laat op laag vuur 1 minuut doorwarmen. Breng op smaak met een beetjes zout en peper.

Olijvenvinaigrette

  • Snijd de olijven in ringetjes en hak de kappertjes fijn.
  • Meng de olijven, kappertjes, balsamicoazijn en de olijfolie extra vergine met elkaar.

Serveren

Verdeel de pasta over borden en schep de olijvenvinaigrette eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Penne met spinazie en fruits de mer

  • 300 g volkoren penne
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 0.05 g saffraan
  • 250 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g verse spinazie
  • 1 courgette
  • 150 g fruits de mer

Olijvenvinaigrette

  • 50 g zwarte pitloze olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 ml olijfolie extra vergine
Geef je waardering
11