Penne met merguez

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de merguez worstjes in stukjes van circa 3 centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de venkel circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de merguez worstjes toe en bak nog circa 5 minuten mee.
  • Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakken. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de uiteindes van de peper, rol de peper over de snijplank en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Voeg de courgette, tomaat en peper toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Schenk de witte wijn erbij.
  • Pluk en hak de kruiden fijn en meng door de saus.
  • Giet de penne af en voeg toe aan de pan met merguez. Roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
     

Ingredienten

4
Personen

Penne met merguez

  • 300 g penne rigate
  • 1 venkelknol
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 merguez worstjes (of gekruide worstjes)
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 rode peper
  • 100 ml witte wijn
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje basilicum
Geef je waardering
5