- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de merguez worstjes in stukjes van circa 3 centimeter.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de venkel circa 2 minuten.
- Voeg de knoflook en de merguez worstjes toe en bak nog circa 5 minuten mee.
- Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakken. Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de uiteindes van de peper, rol de peper over de snijplank en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
- Voeg de courgette, tomaat en peper toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
- Schenk de witte wijn erbij.
- Pluk en hak de kruiden fijn en meng door de saus.
- Giet de penne af en voeg toe aan de pan met merguez. Roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties