De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Penne met merguez

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Penne met merguez

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de merguez worstjes in stukjes van circa 3 centimeter.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de venkel circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de merguez worstjes toe en bak nog circa 5 minuten mee.
  • Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakken. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de uiteindes van de peper, rol de peper over de snijplank en schud de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Voeg de courgette, tomaat en peper toe en bak circa 3 minuten op hoog vuur.
  • Schenk de witte wijn erbij.
  • Pluk en hak de kruiden fijn en meng door de saus.
  • Giet de penne af en voeg toe aan de pan met merguez. Roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
     

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.