Peen & uien met balletjes in appelstroopsaus

31
Makkelijk
Peen & uien met balletjes in appelstroopsaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Peen & uien

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en winterpenen in gelijke stukken.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Kook de aardappels, winterpenen en de uien in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels, winterpenen en de uien met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met boter. Voeg de piccalilly toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Balletjes in appelstroopsaus

  • Meng het ei met het gehakt, de mosterd, paneermeel, een beetje zout en versgemalen peper. Rol ballen ter grootte van een pingpongbal van het .
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom goudbruin in circa 5 minuten. Schenk de appelsap erbij en voeg de appelstroop toe. Breng aan de kook en kook circa 5 minuten.
  • Snijd de ontbijtkoek in kleine stukjes. Roer de ontbijtkoek erdoor en kook circa 4 minuten mee tot de ontbijtkoek is opgelost.

Serveren

  • Verdeel de peen & uien over borden. Verdeel de balletjes over de peen & uien en lepel er royaal appelstroopsaus overheen.

Ingredienten

4
Personen

Peen & uien met balletjes in appelstroopsaus

  • 800 g kruimige aardappels
  • 500 g winterpeen
  • 3 zoete uien
  • 1 klontje boter
  • 2 el piccalilly
  • 1 ei
  • 400 g half om half gehakt
  • 1 el gladde mosterd
  • 3 el paneermeel
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 ml appelsap
  • 6 el rinse appelstroop
  • 2 plakken ontbijtkoek

Extra nodig

  • pureestamper
Peen & uien met balletjes in appelstroopsaus
Geef je waardering
31