De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pavlova

Met dit recept van Hidde de Brabander wordt bakken vooor een grote groep gasten een fluitje van een cent!

Direct naar recept
Pavlova

Bereidingswijze

Meringue

Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom schuimig op de hoogste snelheid en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Voeg de azijn toe en klop verder tot stijve pieken. Zeef de cacaopoeder met het aardappelzetmeel, voeg toe aan het schuim en klop kort door.

Verdeel het schuim in hopen over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Maak een kuiltje in het schuim voor de topping. Droog de meringue in circa 2 uur op 110°C.

Cranberrycompote

Doe de cranberries in een pan en voeg daar de rietsuiker aan toe. Giet er vervolgens de rode wijn en sinaasappelsap bij.

Chocolademousse

Week de gelatine in koud water. Kook de eerste slagroom en voeg de gelatine en de fijngehakte chocolade toe. Meng tot een glad mengsel. Klop ondertussen de tweede slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze erdoor. Laat stevig worden in de koelkast.

Bedek de meringue tenslotte met de chocolademousse en cranberrycompote.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.