Pavlova

5
Gemiddeld
Pavlova

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Meringue

Verwarm de oven voor op 110°C. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom schuimig op de hoogste snelheid en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Voeg de azijn toe en klop verder tot stijve pieken. Zeef de cacaopoeder met het aardappelzetmeel, voeg toe aan het schuim en klop kort door.

Verdeel het schuim in hopen over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Maak een kuiltje in het schuim voor de topping. Droog de meringue in circa 2 uur op 110°C.

Cranberrycompote

Doe de cranberries in een pan en voeg daar de rietsuiker aan toe. Giet er vervolgens de rode wijn en sinaasappelsap bij.

Chocolademousse

Week de gelatine in koud water. Kook de eerste slagroom en voeg de gelatine en de fijngehakte chocolade toe. Meng tot een glad mengsel. Klop ondertussen de tweede slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze erdoor. Laat stevig worden in de koelkast.

Bedek de meringue tenslotte met de chocolademousse en cranberrycompote.

Ingredienten

4
Personen

Voor de meringue

  • 240 g eiwit
  • 440 g kristalsuiker
  • 5 g azijn
  • 10 g cacaopoeder
  • 10 g aardappelzetmeel

Voor de cranberrycompote

  • 250 g cranberry’s (diepvries of vers)
  • 75 ml rode wijn
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 50 g rietsuiker

Voor de chocolademousse

  • 200 g slagroom
  • 300 g pure chocolade
  • 5 g gelatine
  • 500 g slagroom
Pavlova
Geef je waardering
5