Pavlova

53
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
110 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 120 graden. Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje al mixend driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor.

Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm tot een soort nestje. Laat het schuimdeeg ca. 1,5 uur in de oven drogen.

Klop de slagroom met de suiker lobbig. Maak het fruit schoon en snijd grote stukken in partjes of stukjes. Bedek het schuim met geklopte room en het schoongemaakte seizoensfruit.

Ingredienten

4
Personen

Schuim

  • 6 eitwitten
  • 300 g suiker
  • 1 tl azijn
  • 1 tl maïzena

Garnering

  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 500 g seizoensfruit

Extra nodig

  • mixer
  • bakpapier
Geef je waardering
53