De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastizzi

Heerlijke Mediterraanse deeghapjes met ricotta-basilicum vulling!

35 min kooktijd
Pastizzi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd of scheur de basilicumblaadjes. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Meng in een kom de ricotta met de basilicum en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de randen van de deegplakjes met water. Schep in het midden van elk plakje een royale eetlepel van de vulling. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en ‘plak’ de randen stevig dicht. Leg ze op de bakplaat, bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met zout. Bak de pakketjes in circa 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker