De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pastinaak puree met gebakken geitenkaas

Breng een pan met water en zout aan de kook. Pastinaakpuree: Schil en snijd de pastinaken en aardappels in blokjes. Kook de pastinaak en aardappel met de tijm in circa 10 minuten gaar. Giet ze af, stoom ze droog en verwijder de tijm. Pureer de aardappels en pastinaken en breng op smaak met zout en peper.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pastinaak puree met gebakken geitenkaas

Bereidingswijze

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Pastinaakpuree

Schil en snijd de pastinaken en aardappels in blokjes.

Kook de pastinaak en aardappel met de tijm in circa 10 minuten gaar.

Giet ze af, stoom ze droog en verwijder de tijm.

Pureer de aardappels en pastinaken en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Verwarm de melk en roer de melk en bosuitjes door de pastinaakpuree.  

Bietjes

Snijd de bietjes in blokjes.

Pel en snipper het sjalot

Verhit olie in een pan en fruit het sjalotje circa 2 minuten.

Voeg de bietjes en de balsamicoazijn toe.

Stoof de bietjes circa 5 minuten en breng ze op smaak met zout en peper.

Geitenkaas

Kluts de eieren.

Wentel de geitenkaas door de bloem.

Wentel ze daarna door het ei.

Druk ze als laatste stevig in de amandelen en zorg dat de kaas volledig is bedekt.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de geitenkaas aan beide kanten goudbruin. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.