Geroosterde groente
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en bospenen. Snijd de pastinaken in de lengte in achten en de bospenen in vieren. Pel en snijd de uien in partjes. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met rozemarijn, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groente circa 30 minuten in de oven.
Gekookte aardappels
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en pel de knoflook. Kook de aardappels met de knoflook in een pan met een laagje water met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
Makkelijk sausje
Meng de olijfolie extra vierge met de balsamicoazijn. Snijd de bieslook heel fijn en meng door het makkelijke sausje.
Gebakken zalm
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten per kant. Voeg voor het omdraaien de helft van de boter toe en bedruip de zalm ermee terwijl je hem nog 2 minuten op de andere kant bakt. Breng op smaak met zout en peper.
Lentepuree
Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper, laat uitwasemen en maak smeuïg met de melk en de rest van de boter. Snijd de lente-uitjes in ringen. Roer de rucola en lente-uien door de puree en breng de puree op smaak met een beetje zout en peper.
Aan tafel
Schep de lentepuree op borden en verdeel de geroosterde groente erover. Leg de zalm erop en lepel de olijfolie met balsamicoazijn rondom.
0 reacties