De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastinaak met puree en zalm

Heerlijke lentestamppot met zalm.

60 min kooktijd
Pastinaak met puree en zalm

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Geroosterde groente

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en bospenen. Snijd de pastinaken in de lengte in achten en de bospenen in vieren. Pel en snijd de uien in partjes. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met rozemarijn, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groente circa 30 minuten in de oven.

Gekookte aardappels

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en pel de knoflook. Kook de aardappels met de knoflook in een pan met een laagje water met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Makkelijk sausje

Meng de olijfolie extra vierge met de balsamicoazijn. Snijd de bieslook heel fijn en meng door het makkelijke sausje.

Gebakken zalm

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalm 4 minuten per kant. Voeg voor het omdraaien de helft van de boter toe en bedruip de zalm ermee terwijl je hem nog 2 minuten op de andere kant bakt. Breng op smaak met zout en peper.

Lentepuree

Giet de aardappels af en pureer met een pureestamper, laat uitwasemen en maak smeuïg met de melk en de rest van de boter. Snijd de lente-uitjes in ringen. Roer de rucola en lente-uien door de puree en breng de puree op smaak met een beetje zout en peper.

Aan tafel

Schep de lentepuree op borden en verdeel de geroosterde groente erover. Leg de zalm erop en lepel de olijfolie met balsamicoazijn rondom.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker