Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Pastasaus met gehakt

  • 1 wortel
  • 4 takjes basilicum
  • olijfolie
  • 250 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 g tomaten
  • 100 ml witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Schil en snijd de wortel in blokjes. Pluk de blaadjes basilicum en hak de steeltjes fijn. Verhit olie in een pan en rul het gehakt. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de bleekselderij en paprika in blokjes. Voeg de groente, basilicumsteeltjes en de tomatenpuree toe en bak kort mee. Snijd de tomaten in vieren. Voeg de tomaten toe en blus af met de witte wijn. Laat de saus circa 30 minuten, zonder deksel op de pan, zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor het serveren de basilicumblaadjes toe.

Serveer met pasta naar keuze. 

Geef je waardering

888
Pastasaus met gehakt