Pastaovenschotel en tuinbonenschotel

40
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pastasaus
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Pel en snijd de knoflook grof en fruit circa 2 minuten. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en de zwarte olijven in ringen. Voeg de tomaten en de olijven toe aan de pan met knoflook. Scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe. Breng op smaak met de helft van de oregano, een beetje zout en versgemalen peper en laat circa 15 minuten koken.

Groente
Kook de pasta 7 minuten, giet af en roer er een scheut olijfolie door. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in grove stukken. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine en paprika tot de paprika zacht is. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Roer de peper door de groente en bak de groente in circa 7 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de groente uit de pan.

Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep de helft van de tomatensaus in een ovenschaal. Schep de pasta erover en vervolgens een laagje aubergine en paprika en strooi er oregano over. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de aubergine en paprika. Dek af met een laagje pasta en de andere helft van de saus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Tuinbonen met spek en munt
Breng een pan water met een bouillonblokje aan de kook. Kook de tuinbonen circa 5 minuten en giet de bonen af. Snijd het spek in blokjes, bak ze kort en voeg de tuinbonen toe. Snijd de rode peper in stukjes Snijd de munt fijn en meng samen met de rode peper door de tuinbonen. Roer de kookroom erdoor. Schep de tuinbonen in een ovenschaal, bestrooi met Parmezaanse kaas en bak circa 15 minuten in de oven.

Serveren
Zet de schalen op tafel zodat iedereen zelf op kan scheppen.

Ingredienten

4
Personen

Pastaovenschotel

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 bos basilicum
  • 2 tl oregano
  • 500 g farfalle
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 0.5 rode peper
  • 1 bol mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas

Tuinbonenschotel

  • 1 bouillonblokje
  • 500 g diepvriestuinbonen
  • 250 g ontbijtspek
  • 0.5 rode peper
  • 4 takjes munt
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml kookroom
Geef je waardering
40