Hugo deelt zijn recept voor deze heerlijke en makkelijk te maken pasta uit Lucca.

Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Kruidige tomatensaus

  • 1 grote rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 g rijpe trostomaten
  • 3 ansjovisfilets
  • olijfolie om in te bakken
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 4 blaadjes salie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 4 takjes basilicum

Pasta

  • 300 g pasta naar keuze

Salade verde

  • 1 rode ui
  • 1 scheutje witte balsamicoazijn
  • 1 scheutje olijfolie extra vierge
  • 200 g gemengde groene sla

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Kruidige tomatensaus
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukken en de ansjovisfilets fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg de tomaten, ansjovis en de chilipoeder toe en roer goed door. Ris en hak de rozemarijn, tijm, oregano en de salie en voeg toe aan de pan. Laat het geheel circa 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de tomaten stuk gekookt zijn.

Pasta
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkort de aangegeven kooktijd met 2 minuten.

Salade verde
Snipper de ui. Voeg de ui, azijn, olie en een beetje peper en zout toe aan een kom. Meng de sla er doorheen.

Opmaken
Giet de pasta af, vang een beetje kookvocht op en voeg dit samen met de pasta toe aan de tomatensaus. Verwarm de pasta nog circa 2 minuten in de saus. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en garneer de pasta ermee.

Geef je waardering

182
Pasta