Pasta Pinuccia met bruschetta

4
Makkelijk
Pasta Pinuccia met bruschetta

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pasta Pinuccia
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en kook de pasta al dente. Halveer de tomaatjes en pluk scheur de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de tomaatjes met de basilicum en breng op smaak met zout en peper. Pel de knoflook en snijd grof. Verhit een scheut olie in een pan en fruit op laag vuur de knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten met basilicum toe en bak circa 2 minuten mee. Meng de pasta door de tomaatjes en verdeel de pasta over borden. Rasp de Parmezaanse kaas over de pasta.

Bruschetta
Verwarm de grillpan voor. Snijd de focaccia in plakken en gril aan beide kanten goudbruin en krokant. Bestrijk het brood met tapenade en verdeel de mozzarella erover. Garneer met basilicum en besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Pasta Pinuccia

  • 500 g casarecce (pastasoort)
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 0.5 bosje basilicum
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie extra vergine
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bruschetta

  • 1 focaccia
  • 2 el tomatentapenade
  • 2 bollen mozzarella
  • 0.5 bosje basilicum
  • olijfolie
Pasta Pinuccia met bruschetta
Geef je waardering
4