Pasta Pesto met gestoofde groene kool & geroosterde paprika

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.

De groene kool en pasta:

  • Snijd de groene kool in fijne reepjes.
  • Verhit een pan met de olie. Voeg de groene kool toe en verhit kort.
  • Hak de tijm fijn en voeg toe.
  • Voeg 100 ml water toe en leg de deksel op de pan. Stoof circa 8-10 minuten.
  • Kook de pasta gaar in volgens de gebruiksaanwijzing. Pesto
  • Hak basilicum fijn. (houd een kwart apart voor de pasta)
  • Pel en hak de knoflook.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Pureer met een de staafmixer de pijnboompitjes, knoflook, basilicum en voeg langzaam wat olijfolie toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg nu de Parmezaanse kaas toe en pureer tot het goed gemengd is. 
  • Voeg het sap van een halve citroen toe en meng goed door.

De pasta afmaken:

  • Giet de pasta af en roer de pesto erdoor.
  • Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes.
  • Voeg dit samen met de groene kool en de rest van de basilicum toe aan de pasta.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Was de rucola en serveer dit bij de pasta.

Ingredienten

4
Personen

Pasta Pesto met gestoofde groene kool & geroosterde paprika

  • 300 g schelpjespasta
  • 1 groene kool
  • olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 bosje basilicum
  • 0.5 knoflook
  • 30 g pijnboompitten
  • 0.5 citroen
  • 400 g geroosterde paprika's
  • 75 g rucola
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g Parmezaanse kaas
Geef je waardering
6