Pasta met snijbonen en luchtige salade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Snijd de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine gelijke stukken.
  • Smelt boter in een pan en fruit de chilivlokken circa 2 minuten.
  • Voeg de snijbonen en een scheut water toe en gaar de snijbonen circa 4 minuten op hoog vuur tot de snijbonen gaar zijn.
  • Schenk een scheut olie door de pasta en voeg de pasta toe aan de snijbonen.
  • Verkruimel de gorgonzola erboven en roer goed door.
  • Breng de pasta op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade

  • Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Verwijder de kern van de radicchio en snijd de radicchio in dunne repen.
  • Halveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in dunne repen.
  • Meng de venkel met de radicchio. Rasp de sinaasappelschil erboven en knijp het sap van de sinaasappel erboven uit. Roer er een scheut olijfolie door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de pasta, salade en de gerookte zalm over borden. Garneer met de Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Ingredienten

4
Personen

Pasta

  • 300 g meergranen spaghetti
  • 250 g snijbonen
  • boter
  • 2 tl chilivlokken
  • 150 g gorgonzola dolce
  • 200 g gerookte zalm

Salade

  • 50 g pijnboompitten
  • 1 radicchio
  • 2 venkelknollen
  • 1 sinaasappel
  • olijfolie extra vierge
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Geef je waardering
0