Pasta met ratatouille en varkenshaas

8
Makkelijk
Pasta met ratatouille en varkenshaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de tagliatelle.

Het vlees marineren:

  • Leg de varkenshaasjes op een bord zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Pel en hak 1 teen koflook.
  • Rits de blaadjes van de tijm en de naalden van de rozemarijn en hak fijn.
  • Voeg de gehakte kruiden en knoflook in een kom met een scheut olijfolie en peper.
  • Marineer het vlees in de kruiden.

De tagliatelle:

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Giet de tagliatelle af, schep terug in de pan en roer een scheutje olijfolie erdoor.

De ratatouille:

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd blokjes.
  • Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak 1 teen knoflook.
  • Verhit zonnebloemolie in een pan.
  • Fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de paprika, courgette en aubergine toe en bak dit circa 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Schenk de tomatensap erbij, laat even door koken.
  • Laat op middelhoog vuur circa 10 minuten garen en roer af en toe door.
  • Pluk de blaadjes basilicum en hak deze fijn, en voeg toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer af met geraspte Parmezaanse kaas.

Het vlees bakken:

  • Verwarm een grillpan en bak hierin het vlees in circa 6-8 minuten gaar.
  • Breng het vlees in de pan op smaak met zout.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakjes.
  • Serveer ratatouille met de tagliatelle en de plakken varkenshaas.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met ratatouille en varkenshaas

  • 2 varkenshaasjes (a 200 gram per stuk)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie extra vierge
  • 300 g tagliatelle
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml tomatensap
  • 4 takjes basilicum
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • zout
  • versgemalen peper
Pasta met ratatouille en varkenshaas
Geef je waardering
8