Pasta met pompoensaus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

De pasta:

Kook de tagliatelle in een pan met water en zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Giet de pasta af.

Pompoensaus:

Was de tomaten, verwijder de groene kroontjes en snijd in blokjes.

Verwijder de schil en pitten van de pompoen.

Snijd het vruchtvlees in stukken van 1x1 centimeter.

Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook grof

Verhit olie in een braadpan en fruit de ui aan

Voeg de pompoenstukjes toe en strooi het komijnzaad erover

Voeg na circa 5 minuten de tomaat en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper

Zet de deksel op de pan en laat 15 min stoven

Brokkel als laatst de feta door de saus.

Kruidensalade

Was en droog de kropsla goed.Hak de kruiden fijn

Halveer de citroen en knijp 1 helft uit boven een kom

Voeg een scheut olijfolie en de gehakte kruiden toe

Meng de dressing met de kropsla

 

Ingredienten

4
Personen

Pasta met pompoensaus

  • 400 g volkoren tagliatelle
  • 4 tomaten
  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • rijstolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 250 g feta
  • zout
  • versgemalen peper

Kruidensalade

  • kropsla
  • 0.25 bosje peterselie
  • 0.25 bosje dille
  • 0.25 bosje munt
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 citroen
Geef je waardering
5