De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met mediterrane aubergines

20 min kooktijd
Pasta met Mediterrane aubergines

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de pasta aan met een scheut olijfolie extra vierge en de tomatentapenade.

Krokante parmaham

  • Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham circa 8 minuten in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen tot de parmaham krokant wordt.

Mediterraanse aubergines

  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Ris en snijd de rozemarijn fijn.
  • Snijd de salie.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien, knoflook, rozemarijn en salie circa 2 minuten. Voeg de aubergines toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de mascarpone toe en warm circa 5 minuten door. Voeg drie vierde van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Mediterrane aubergines over de pasta en verbrokkel de krokante parmaham erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker