- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de pasta aan met een scheut olijfolie extra vierge en de tomatentapenade.
Krokante parmaham
- Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham circa 8 minuten in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen tot de parmaham krokant wordt.
Mediterraanse aubergines
- Pel en snijd de uien in parten.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de aubergines in blokjes.
- Ris en snijd de rozemarijn fijn.
- Snijd de salie.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Verhit
een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien, knoflook, rozemarijn
en salie circa 2 minuten. Voeg de aubergines toe en bak circa 5 minuten
mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de
mascarpone toe en warm circa 5 minuten door. Voeg drie vierde van de Parmezaanse
kaas toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Mediterrane aubergines over de pasta en verbrokkel de krokante parmaham erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
0 reacties