Pasta met Mediterrane aubergines

11
Makkelijk
Pasta met Mediterrane aubergines

Ingredienten

4
Personen

Pasta met Mediterrane aubergines

  • 300 g pipe rigate
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el tomatentapenade
  • 75 g parmaham
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes salie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml mascarpone

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de pasta aan met een scheut olijfolie extra vierge en de tomatentapenade.

Krokante parmaham

  • Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham circa 8 minuten in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen tot de parmaham krokant wordt.

Mediterraanse aubergines

  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Ris en snijd de rozemarijn fijn.
  • Snijd de salie.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien, knoflook, rozemarijn en salie circa 2 minuten. Voeg de aubergines toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de mascarpone toe en warm circa 5 minuten door. Voeg drie vierde van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Mediterrane aubergines over de pasta en verbrokkel de krokante parmaham erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.
Pasta met Mediterrane aubergines
Geef je waardering
11