Pasta met Mediterrane aubergines

5
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de pasta aan met een scheut olijfolie extra vierge en de tomatentapenade.

Krokante parmaham

  • Verdeel de plakken parmaham over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de parmaham circa 8 minuten in de oven. Laat circa 5 minuten afkoelen tot de parmaham krokant wordt.

Mediterraanse aubergines

  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in blokjes.
  • Ris en snijd de rozemarijn fijn.
  • Snijd de salie.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en fruit de uien, knoflook, rozemarijn en salie circa 2 minuten. Voeg de aubergines toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de mascarpone toe en warm circa 5 minuten door. Voeg drie vierde van de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de Mediterrane aubergines over de pasta en verbrokkel de krokante parmaham erover. Bestrooi met de resterende Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met Mediterrane aubergines

  • 300 g pipe rigate
  • olijfolie extra vierge
  • 1 el tomatentapenade
  • 75 g parmaham
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes salie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml mascarpone

Extra nodig

  • bakpapier
  • rasp
Geef je waardering
5