Pasta met Italiaans gestoofde spitskool

84
Makkelijk
Pasta met Italiaans gestoofde spitskool

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Italiaans gestoofde spitskool

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen.
  • Scheur de pancetta in reepjes.
  • Ris en snijd de oregano fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de spitskool en oregano toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg na circa 2 minuten de pancetta toe.
  • Scheur de mozzarella grof.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Voeg de mozzarella met scheutje mozzarellavocht, Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe en laat de spitskool met het deksel op de pan in circa 6 minuten gaar stoven.
  • Roer de pasta met een beetje kookvocht door de spitskool. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de basilicum.

Serveren

  • Verdeel de pasta met Italiaans gestoofde spitskool over borden en bestrooi met de basilicum.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met Italiaans gestoofde spitskool

  • 300 g farfalle
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 spitskool
  • 150 g pancetta
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje oregano
  • 125 g buffelmozzarella
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 150 g zongedroogde tomaatjes
  • 0.5 bosje basilicum

Extra nodig

  • rasp
Pasta met Italiaans gestoofde spitskool
Geef je waardering
84