Pasta
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Italiaans gestoofde spitskool
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen.
- Scheur de pancetta in reepjes.
- Ris en snijd de oregano fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de spitskool en oregano toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg na circa 2 minuten de pancetta toe.
- Scheur de mozzarella grof.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
- Voeg de mozzarella met scheutje mozzarellavocht, Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe en laat de spitskool met het deksel op de pan in circa 6 minuten gaar stoven.
- Roer de pasta met een beetje kookvocht door de spitskool. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk de basilicum.
Serveren
- Verdeel de pasta met Italiaans gestoofde spitskool over borden en bestrooi met de basilicum.
Bekijk meer spitskool recepten hier.
0 reacties