De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta met Italiaans gestoofde spitskool

Ook weten hoe je de heerlijkste pasta met Italiaans gestoofde spitskool maakt? Wij laten het stap voor stap zien.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta met Italiaans gestoofde spitskool

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Italiaans gestoofde spitskool

  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in zo dun mogelijke repen.
  • Scheur de pancetta in reepjes.
  • Ris en snijd de oregano fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg de spitskool en oregano toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg na circa 2 minuten de pancetta toe.
  • Scheur de mozzarella grof.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Voeg de mozzarella met scheutje mozzarellavocht, Parmezaanse kaas en de zongedroogde tomaten toe en laat de spitskool met het deksel op de pan in circa 6 minuten gaar stoven.
  • Roer de pasta met een beetje kookvocht door de spitskool. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Pluk de basilicum.

Serveren

  • Verdeel de pasta met Italiaans gestoofde spitskool over borden en bestrooi met de basilicum.

Bekijk meer spitskool recepten hier.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.