Pasta met haring en doperwtjes in roomsaus

6
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Snijd de knoflook fijn en de haringfilets in stukjes. Kook de schelpjespasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote koekenpan op medium vuur en fruit de knoflook én de uitjes die bij de haring zitten kort aan. Voeg de doperwtjes toe en bak een paar minuten mee.

Zet het vuur laag en voeg de stukjes haring en de crème fraîche toe. Verwarm het geheel nog 2 minuten door. Ris de tijm van de takjes en voeg toe aan de pan, samen met eventueel wat peper en zout naar smaak. Als de saus te dik is, voeg dan wat water toe.

Giet de pasta af en schep door de saus in de pan.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pasta met harig

  • 8 haringen (PLUS Hollandse nieuwe)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g schelpjespasta
  • 500 g doperwten (uit de diepvries)
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 tl tijm
Geef je waardering
6