Pasta met een saus van biet, amandel en tijm

22
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Ris de blaadjes van de tijm. Verwarm in een pannetje op zacht vuur 4 eetlepels olijfolie, de blaadjes tijm, zout en ongepelde knoflookteen. Pureer de bietjes met de amandelen in een blender of keukenmachine.

Haal de pan met olie van het vuur en rasp erboven de schil van de sinaasappel. Doe de olie en de knoflookteen uit z’n velletje bij de bietenpasta en zet het apparaat nog even aan. Proef breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta. Giet af maar hou 1 kopje kookvocht over. Doe de pasta, het vocht, 2 eetlepels olie en bietensaus bij elkaar in de pan. Meng door elkaar. Schep op de borden en maak af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.

Ingredienten

2
Personen

Pasta met een saus van biet, amandel en tijm

  • 3 takjes tijm
  • 6 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 3 voorgekookte bieten
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 perssinaasappel
  • spaghetti
  • 50 g zachte geitenkaas
  • 25 g amandelschaafsel
  • 400 g gedroogde spaghetti
Geef je waardering
22