Pasta met cherrytomaatjes en parmaham

16
Makkelijk
Pasta met cherrytomaatjes en parmaham

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Bak de peper circa 3 minuten mee met de ui en knoflook.
  • Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak ze circa 5 minuten mee tot het vocht van de tomaten verdampt is. Verbrokkel de geitenkaas erboven en roer circa 3 minuten tot de kaas gesmolten is.
  • Hak de spinazie door met een mes. Voeg de spinazie in twee delen toe aan de pan en laat het eerste gedeelte in circa 3 minuten slinken. Voeg daarna de rest toe, roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine dunne plakjes. Voeg ze toe aan de pan met spinazie en bak circa 2 minuten mee. Giet de pasta af en roer de pasta door de groente.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden en leg de parmaham erop.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met cherrytomaten en parmaham

  • 300 g volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g cherrytomaten
  • 150 g zachte geitenkaas zonder korst
  • 400 g spinazie
  • 1 bos groene asperges
  • 200 g parmaham
Pasta met cherrytomaatjes en parmaham
Geef je waardering
16