De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta in pittige ansjovisolie

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta in pittige ansjovisolie

Bereidingswijze

Pasta in pittige ansjovisolie

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol tussen je handen de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, peper, knoflook, olijven, zongedroogde tomaten en de ansjovisfilets circa 3 minuten.
  • Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg toe aan de ansjovisolie.
  • Roer de pasta en de veldsla door de pittige ansjovisolie en warm goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.

Heilbotfilets

  • Verdeel de heilbot in porties en dep de heilbotfilets droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta en pittige ansjovisolie over borden. Verdeel de heilbotfilets over de pasta en leg er een partje citroen naast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.