Pasta in pittige ansjovisolie

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Pasta in pittige ansjovisolie

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de peper en rol tussen je handen de zaadjes eruit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, peper, knoflook, olijven, zongedroogde tomaten en de ansjovisfilets circa 3 minuten.
  • Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg toe aan de ansjovisolie.
  • Roer de pasta en de veldsla door de pittige ansjovisolie en warm goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.

Heilbotfilets

  • Verdeel de heilbot in porties en dep de heilbotfilets droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de heilbotfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta en pittige ansjovisolie over borden. Verdeel de heilbotfilets over de pasta en leg er een partje citroen naast.

Ingredienten

4
Personen

Pasta in pittige ansjovisolie

  • 300 g penne
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 citroen
  • 1 paprikamix
  • 75 g veldsla
  • 400 g heilbotfilet

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
3