De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta con carbonara

Een pastagerecht met bacon en pecorino geserveerd met een simpele salade van rucola en snoeptomaatjes.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta con carbonara

Bereidingswijze

Snijd de bacon of speklapjes in reepjes. Bak in een koekenpan de bacon in boter aan. Giet de massa in een bakje en laat afkoelen. Klop in een schaal de eidooiers met de pecorino, voeg de afgekoelde baconmassa toe en breng op smaak met peper.

Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de linguine 2 minuten, totdat deze net niet beetgaar is. Giet af en meng de pasta in een pan samen met de eidooiermassa. Voeg het ei en de melk toe en roer enkele malen op laag vuur door. Breng op smaak met zout en peper, serveer in een diep bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Roer voor de salade de olijfolie met de balsamico, zout en peper. Snijd de snoeptomaatjes in stukjes, meng met de rucola en de dressing.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.