Pasta carbonara met eend, gekaramelliseerde pecannoten en chocolade

9
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Breng het water met de suiker aan de kook en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Meng de pecannoten erdoor, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen en hard worden. Hak de pecannotenkaramel daarna met een mes. 

Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout. Rasp de kaas en meng de eidooiers en het ei erdoor. Meng er als het geheel niet smeuïg genoeg is een beetje water door. Giet de pasta af en meng door de spekjes. Meng het kaas-eimengsel erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

Schep de pasta op bord, verdeel er plakjes eendenborst over, bestrooi met pecannotenkaramel en schaaf de chocolade eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pasta

  • 2 el water
  • 60 g suiker
  • 70 g pecannoten
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 400 g verse spaghetti
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 200 g gerookte eendenborst
  • 50 g pure chocolade (85% cacao)

Extra nodig

  • bakpapier of bakmatje
  • grove rasp
  • foodprocessor
Geef je waardering
9