De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta carbonara met eend, gekaramelliseerde pecannoten en chocolade

Breng het water met de suiker aan de kook en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Meng de pecannoten erdoor, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen en hard worden. Hak de pecannotenkaramel daarna met een mes. 

45 min kooktijd
Pasta carbonara met eend, gekaramelliseerde pecannoten en chocolade

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Breng het water met de suiker aan de kook en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Meng de pecannoten erdoor, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen en hard worden. Hak de pecannotenkaramel daarna met een mes. 

Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan. Kook de spaghetti beetgaar in ruim water met zout. Rasp de kaas en meng de eidooiers en het ei erdoor. Meng er als het geheel niet smeuïg genoeg is een beetje water door. Giet de pasta af en meng door de spekjes. Meng het kaas-eimengsel erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

Schep de pasta op bord, verdeel er plakjes eendenborst over, bestrooi met pecannotenkaramel en schaaf de chocolade eroverheen.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker