Pasta carbonara con bistecca e tartuffo (pasta carbonara met biefstuk en truffel)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta
Verwarm de oven voor op 120 ºC en zet er een bord in om warm te worden. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Aubergine
Snijd de aubergine in blokjes van circa 2 centimeter. Pel en halveer de knoflook. Verhit voor de knoflookolie een scheutje olie in een pan en bak de knoflook circa 1 minuut. Verwijder de knoflook uit de pan en bak de aubergine in de knoflookolie in circa 5 minuten goudbruin. Snijd de pancetta in stukjes en voeg de pancetta toe aan de aubergine. Bak circa 3 minuten mee en breng op smaak met versgemalen peper.

Biefstuk
Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met een beetje grof zeezout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de biefstukken op middelhoog vuur circa 2 minuten. Houd de biefstukken in beweging maar laat de pan op het fornuis staan zodat ze gelijkmatig bakken. Draai de biefstukken om en bak nogmaals 2 minuten zodat beide kanten goudbruin zijn. Voeg de roomboter toe en zet het vuur uit. Breng op smaak met versgemalen peper. Haal het bord uit de oven en leg de biefstukken erop. Dek af met aluminiumfolie en laat circa 5 minuten rusten.

Saus
Splits de eieren en roer de eidooiers los. Rasp de Parmezaanse kaas en meng de kaas door de eidooiers. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg de spaghetti, tomaatjes en het eimengsel en een scheutje water toe aan de aubergine en de pancetta en verwarm kort tot de saus begint te binden.

Salade
Snijd de tomaat in dunne plakjes en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en oregano.

Serveren
Verdeel de carbonara over borden en trancheer de biefstukken. Leg de plakjes vlees op de pasta en schaaf de truffel eroverheen. Garneer met een takje peterselie en serveer de salade er apart bij.

 

Thema: maaltijden voor mannen

Ingredienten

4
Personen

Pasta carbonara con bistecca e tartuffo (pasta carbonara met biefstuk en truffel)

  • 400 g spaghetti
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 g pancetta
  • grof zeezout
  • 4 biefstukken
  • 1 el roomboter
  • 3 eieren
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 takje peterselie
  • 1 kleine truffel

Salade

  • 1 tomaat
  • olijfolie
  • 1 tl oregano
  • grof zeezout

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • rasp
Geef je waardering
0