Pasta arrabiata met radicchio en Pecorino

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Pasta

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Pel en snijd 2 tenen knoflook in plakjes. Leg de cherrytomaatjes aan de tak met de knoflook, de rozemarijn en tijm in de schaal. Bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaatjes circa 20 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.

Pel en snipper de sjalotten en de andere 2 knoflooktenen. Snijd de chilipeper fijn (verwijder eerst evt. de zaadlijsten voor een mildere versie). Verhit een laag olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot, de knoflook en de chilipeper. Breng op smaak met zout. Pluk de blaadjes van de oregano. Voeg de oregano en de gezeefde tomaten toe aan de pan. Haal de cherrytomaatjes van de tak en voeg ze toe aan de saus. Laat de saus nog even lekker pruttelen.

Kook intussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing.

Radicchio

Bereid intussen de radicchio: Verhit een grillpan. Snijd de radicchiokropjes in 8 parten, bestrijk ze lichtjes met olie en rooster de radicchio aan twee kanten in circa 5 minuten bruin. Sprenkel de azijn en honing eroverheen en laat nog 1 minuut karamelliseren. Schep op een schaal en schaaf de Pecorino erover.

Serveren

Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de pasta samen met een beetje kookvocht toe aan de saus. Schep om en doe over op borden of een grote schaal. Hak wat peterselie en strooi dit over het gerecht. Geef de radiccio erbij.

Ingredienten

4
Personen

Voor de pasta

  • olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 200 g cherry trostomaatjes
  • takjes rozemarijn
  • takjes tijm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 sjalotten
  • 1 chilipeper
  • 1 bosje oregano
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 400 g penne rigate
  • takjes bladpeterselie

Voor de radicchio

  • 2 kropjes radicchio
  • 6 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 100 g Pecorino

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
10