Tomatensaus
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Ris de oregano.
- Voeg de passata, tomaten en de oregano toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 10 minuten koken. Breng de tomatensaus op smaak met de suiker, een beetje zout en versgemalen peper.
Parmigiana di melanzane
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de aubergines in plakken en besprenkel de plakken met een beetje olijfolie.
- Verwarm de grillpan en gril de aubergines om en om in circa 5 minuten gaar. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aubergines over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk de tomatensaus over de aubergines.
- Snijd de mozzarella in plakken. Leg de plakken mozzarella over de tomatensaus en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de Parmigiani di melanzane in de oven in circa 20 minuten gaar.
Pasta
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveren
- Verdeel de rucola, pasta en parmigiana di melanzane over borden.
0 reacties