Maanzaadparfait
Weeg de eidooier, jus d’orange, en suiker af. Klop au bain-marie de eidooier, jus d’orange en suiker tot 38°C. Zorg dat je blijft kloppen. En laat het vervolgens, al kloppend op een bak met ijswater, afkoelen.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast tot gebruik. Meng de slagroom door het eidooiermengsel wanneer deze is afgekoeld. Voeg het maanzaad toe en spatel door het mengsel. Vul de glazen met het mengsel en vries minimaal 1 uur in.
Ahornkletskoppen
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng alle ingrediënten in een kom tot een beslag. Rol balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Laat de koekjes hierna iets afkoelen, en haal ze vervolgens van de bakplaataf. Leg de kletskoppen op een schoon plateau met laagjes keukenpapier ertussen.
Gemarineerde ananas
Snijd de ananas in mooie gelijkmatige stukjes. Kook het water, de suiker en het kaneelstokje en giet dit over de blokjes ananas. Laat dit vervolgens afkoelen, roer regelmatig door. Giet de ananas af, verwijder het kaneelstokje met de ananas.
Serveren
Serveer de parfaits met de gemarineerde ananas en ahornkletskoppen.
0 reacties