Parfait
Klop 300 ml slagroom luchtig en bewaar dit koud.
Kook het water met de suiker en klop ondertussen ook de eidooiers op. Voeg bij elkaar en blijf kloppen tot er een stevige massa ontstaat. Koel deze massa vervolgens terug in een kom op ijswater.
Haal de luchtig geklopte slagroom uit de koelkast en meng het door het eimengsel. Roer hier vervolgens ook de yoghurt doorheen. Stort het geheel in een diepvriesbestendige bak en zet 8 uur in de vriezer.
Wittechocoladeganache
Breng 150 ml slagroom tegen de kook en zet het vuur uit. Breek de witte chocolade in stukken en voeg deze toe. Roer tot een gladde massa. Stort het mengsel in een bak en laat minimaal vier uur opstijven in de koelkast.
Garnering
Schil de mango en snijd ‘m in dunne plakken. Zorg dat je 8-10 plakjes per bord hebt. Pluk 12 blaadjes basilicum en leg apart.
Bord opmaken
Neem vier diepe, koude borden. Maak met twee lepels een langwerpig balletje wittechocoladeganache in het midden van ieder bord en leg daar een goede schep yoghurtparfait op.
Verdeel de plakjes mango op een speelse wijze rondom de parfait en garneer met de basilicum zoals op de foto.
0 reacties